Beoordelaars

Trainingen beoordelaars
Hoe beoordeel ik een deelnemer in het beroepsgericht onderwijs, tijdens een proeve van bekwaamheid of zijn beroepspraktijkvorming (BPV) in mijn bedrijf? Hoe zorg ik voor een objectieve houding, zodat ik deelnemers op dezelfde manier beoordeel?
Om deze en andere vragen te beantwoorden, heeft Examenwerk trainingsmateriaal beschikbaar voor het trainen van leermeesters, docenten, praktijkbegeleiders en anderen die studenten beoordelen in beroepsgericht onderwijs. Indien gewenst kunnen wij de training bij jou op school verzorgen. Heb je interesse? Laat het weten via [email protected].

 

Register Assessoren Bakkerij
In samenwerking met de branchepartners in de bakkerij publiceert Examenwerk een Register Assessoren Bakkerij. In dit register staan alle assessoren (uit onderwijs en bedrijfsleven) die voldoen aan de kwaliteitseisen die onderwijs en bedrijfsleven gezamenlijk zijn overeengekomen. Een van de kwaliteitseisen is dat de assessoren in het register tweejaarlijks hun vaardigheden bijspijkeren tijdens een terugkomdag waarvoor zij worden uitgenodigd. De trainingen en de terugkomdagen worden op locatie verzorgd door de Nationale Bakkerij Academie (NBA). Het Register is te vinden in de examenbank, onderdeel Brood & Banket. Wil je ingezet worden als assessor en sta je niet in het register? Dan zijn er drie mogelijkheden:

  • Kom je uit het bedrijfsleven? Meld je dan (via de school waar je gaat beoordelen) aan bij de NBA voor een training.
  • Kom je uit het onderwijs en heb je al een training gevolgd? Meld je dan aan via het Aanmeldformulier Register Assessoren Bakkerij en stuur bewijsstukken van je training mee.
  • Kom je uit het onderwijs en ben je nog niet getraind? Meld je dan aan bij de NBA voor een training.

 

Competentieprofiel beoordelaar Examenwerk
In het Competentieprofiel Beoordelaar van Examenwerk staan de eisen waaraan een goede beoordelaar moet voldoen. De trainingen van Examenwerk en het NBA zijn hierop gebaseerd.